Κόπηκε το ρεύμα στις Σποράδες για 4 μέρες

Κόπηκε πάλι (τι πρωτότυπο!!) το ρεύμα στις Σποράδες. Για 4 μέρες. Γνωστό φαινόμενο για εμάς που έχουμε περάσει δεκαετίες στα νησιά.
-Άντε πάλι, αναφώνησαν όλοι. Κόπηκε.
-Πότε θάρθει; Η μόνιμη ερώτηση στα χείλη όλων.
-Ε, δε ξέρεις; Κόπηκε στο Πήλιο, πάλι. Μέχρι να το φτιάξουν….
Και καρτερικά όλοι οργανώνουν την ζωή τους με την έλλειψη του.
Και κανείς πλέον δεν θυμώνει, δεν φωνάζει, δεν εκρήγνυται. Τα μαγαζιά άδεια ή κλειστά. Ο κόσμος μαζεμένος στα σπίτια που έχουν γεννήτριες. Και υπομονή, πολύ υπομονή.
Μόνο που σήμερα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που διανύουμε, η υπομονή δεν φτάνει. Το πρόβλημα είναι γνωστό και παλιό. Πολύ παλιό. Δεκαετίες ολόκληρες κάθε φορά που χιονίζει, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο έργο.
Απλώς φέτος κάποιος ιθύνων νους της ΔΕΗ, έδωσε περιοδικά ρεύμα από ένα άλλο κύκλωμα για κάποιες ώρες.
Δηλαδή το αυτονόητο το θεωρούμε κατόρθωμα !!!! Στην εποχή που η ΔΕΗ ως ιδιωτική εταιρία θα έπρεπε να αρχίσει να πληρώνει αποζημιώσεις για τέτοια φαινόμενα, επειδή το συνεργείο της ( που πληρώνεται για αυτήν τη δουλειά - την επιδιόρθωση των βλαβών...) έκανε την δουλειά του, το θεωρούμε μέγα κατόρθωμα.
Μία οποιαδήποτε άλλη σοβαρή εταιρία θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να έχει ένα τέτοιο σχέδιο Β, αφού κάθε τρεις και λίγο το ρεύμα στα νησιά μας κόβεται με γνωστή την πέρα για πέρα λανθασμένη επιλογή του "περάσματος" της γραμμής των νησιών μας πάνω από την κορυφογραμμή του Πηλίου, προφανώς για να εξοικονομήσει η ΔΕΗ κάποια κόστη.
Η ΔΕΗ από ότι φαίνεται ακόμη και σήμερα δεν έχει ως επίσημη εταιρία ένα τέτοιο επίσημο σχέδιο Β, απλώς κάποιος φιλότιμος, με "πατέντα" έδωσε λίγο ρεύμα, λίγα ψίχουλα δηλαδή στα νησιά μας. Και επειδή τόσες δεκαετίες έχουμε συνηθίσει στην παντελή αδιαφορία, ακόμη και τα ψίχουλα μας φάνηκαν φαγητό κανονικό.
Αν είχε κοπεί το ρεύμα για 4 μέρες στο Ψυχικό και στην Φιλοθέη, θα είχε πέσει η κυβέρνηση...

Εδώ είναι που πραγματικά θα έπρεπε οι αρχές των νησιών να δώσουν μάχη κανονική. Και εδώ προφανώς θα συμπαραταχθεί και η όποια αντιπολίτευση.
Με διεκδίκηση αποζημιώσεων, με απαίτηση της διαγραφής του παγίου από τους λογαριασμούς για αυτές τις 4 μέρες, αφού ο πάροχος (η ΔΕΗ) δεν παρείχε υπηρεσίες) , με αγωγές για αποζημιώσεις.
Γιατί όμως δεν βλέπω ανάλογες κινήσεις με άλλα θέματα όπως π.χ. με την περίφημη ιστορία των ιστολογίων (blogs); Γιατί το θέμα δεν είναι πιασάρικο και ξεχνιέται, ή γιατί θεωρούμε ακόμη ότι αν τα βάλεις με την ΔΕΗ, τα βάζεις με το κράτος;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις